Rahkaunelmakakku
Leivonta- ja käsityöohjeet

Rahkaunelmakakku

Julkaistu 25.4.2024 | Kirjoittaja: Jenni Perälahti
Keväisen unelmainen kakku.

Pohja:

150 g   Bastogne-keksejä

75 g     voita

 

Tiramisutäyte:

2         liivatelehteä

1 prk   vaahtoutuvaa suklaakermaa

1 prk   tiramisu-maustettua rahkaa

1 rkl    kahvia

 

Väliin:

1 1/2 dl  omena- tai viikunahilloa

 

Rommirusinatäyte:

2     liivatelehteä

2 dl  vispikermaa

2 prk  rommirusina-maustettua rahkaa

1 rkl  kahvia

 

Murenna keksit ja lisää margariinisula. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota suklaakerma, lisää rahka ja lisää joukkoon kahviin liuotetut liivatteet. Kaada vuokaan, hyydytä. 

Lisää hyytyneen kakun päälle hilloa ja valmista toinen täyte: vaahdota kerma, lisää rahkat ja lisää joukkoon kahviin liuotetut liivatteet. Hyydytä kakku. Koristele. 

 

Vinkki 

Jos kaupasta ei löydy tiramisu-maustettua rahkaa, voit lisätä maustamattomaan rahkaan hieman karamellisiirappia ja pieneen nestemäärään lisättyä pikakahvijauhetta.

 

Vinkki 

Jos kaupasta ei löydy rommirusina-maustettua rahkaa, voit laittaa rusinoita marinoitumaan rommi-vesiseokseen muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli ja lisätä ne maustamattomaan rahkaan.