Kakkupohja ''Saman verran''
Ota kaksi sanankokoista isohkoa lasia. Riko toiseen 5 kananmunaa. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada kananmunat ja sokeri kulhoon. Mittaa sitten lasiin vielä jauhot, suhteessa 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja. Sekoita jauhoihin 2 tl leivinjauhetta. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada seos leivitettyyn kakkuvuokaan.
Paista 175° uunin alatasolla n. 40 min.
Kostutus
n. 2 dl maitoa
2 tl sokeria
Mansikkatäyte
850 g mansikoita
(850 g = n. 6½ dl survosta)
1/2 dl tomusokeria
Kerma-rahkatäyte
6 dl kuohukermaa
250 g kermarahkaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
Kuorrutus
6 dl vispikermaa
3 tl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Mansikkatäyte: Survo mansikat haarukalla. Laita hetkeksi aikaa siivilään valumaan. Sekoita valutetun mansikkasurvoksen
joukkoon tomusokeri.
Kerma-rahkatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä rahka, sokerit ja sitruunamehu ja lisää seos kermavaahdon joukkoon.
Kokoa kakku: Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta hieman maidolla (kostuta kahta alinta
pohjalevyä maltillisesti, säästä ylimpään pohjaan suurin määrä kostuketta.). Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta
ja kermatäytteestä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta kanneksi viimeinen pohjalevy ja
kostuta. Tasoita reunat lastalla.
Kuorrutus: Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Kuorruta kakku haluamallasi tavalla ja koristele lopuksi mansikoilla.