Aukioloajat    |     Yhteystiedot    |     Sivukartta
KORPELAN VOIMA
kuntayhtymäkonserni
PL 13 (Junkalantie 15)
69101 KANNUS
Puh. (06) 874 7311
asiakaspalvelu@korpelanvoima.fi
vikapäivystys 24 h (06) 873 222
kayttokeskus@korpelanvoima.fi
Kartta (StreetView)

 

 

 

 

 

Sähköliittymän hankinta ja maksut

 

Liittymismaksut ja liittymisvyöhykkeet


Liittymismaksut

Liittymismaksut 1.1.2016 alkaen löytyvät TÄSTÄ

Liittymismaksuvyöhykkeet löytyvät täältä

 


SÄHKÖLIITTYMÄN HANKINTA

Sähköliittymää tarvitaan sähköntoimitukseen Korpelan Voiman jakeluverkosta. Sähköliittymän hinta riippuu hankittavan liittymän koosta ja käyttöpaikan etäisyydestä jo olemassa olevasta verkosta.

Sähköliittymän hankinta on asiakkaalle usein ainutkertainen tapahtuma. Kysy meiltä lisätietoja liittymän hankintaan.

  


LIITTYMÄN TILAAMINEN

Uusi liittymä kannattaa tilata vähintään 2 kuukautta ennen tarvetta, jotta Korpelan Voima ehtii tehdä tarvittavat suunnitelmat, hankkia maankäyttöluvat ja rakentaa jakeluverkon. Jakeluverkko rakennetaan tontille saakka tai tontin välittömään läheisyyteen.

Liittymän toimituksen yksityiskohdista voidaan sopia liittymissopimusta tehtäessä. Sähkönmittauskeskukselle tuleva muutamia kymmeniä metrejä pitkä liittymisjohto ei kuulu liittymän hintaan. Liittymisjohdon voi tilata paikallisilta sähköurakoitsijoilta tai tarvittaessa me voimme rakentaa liittymisjohdon.


Liittymisehdot löydät tästä linkistä


LIITTYMÄN KOKO

Omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen sähköliittymät ovat kooltaan lähes aina 3 x 25 A. Vain poikkeustapauksissa tarvitaan suurempi liittymä. Maatiloilla sähköliittymien koot vaihtelevat tavallisesti 25 A - 63 A.
 


MITTAROINTI JA LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO

Sähkömittari asennetaan asiakkaan omistamaan mittauskeskukseen liittymän kytkennän yhteydessä. Sähkömittari, sähkömittarien luenta ja huolto sisältyy sähköntoimitukseen. Ennen mittaroinnin tilausta asiakkaalla tulee olla tarvittavat liittymäsopimukset sekä voimassa oleva sähkönmyyntisopimus.

Ennen liittymän käyttöönottoa kytketään mittauskeskukseen sähkömittari. Mittarin kytkentä tilataan erikseen kun sähköasennukset kiinteistössä on sähköturvallisuusmääräyksien mukaisessa kunnossa.

Ennen mittarointia tulee täyttää yleistietolomake jossa käsitellään kohteen tiedot ja todetaan sähköasennuksien olevan kytkentäkunnossa. Yleistietolomakkeen voit ladata tästä linkistä Yleistietolomake (.doc) tai Yleistietolomake(.pdf)
 
Mittarointitilauksen voi tehdä asiakaspalveluumme tai sähköpostilla verkko(at)korpelanvoima.fi. Tilauksen yhteydessä palautetaan yleistietolomake täytettynä.

SOPIMUKSET JA TYÖMAASÄHKÖ

 
   Sähköliittymän hankintaa ja sähköntoimitusta koskevat sopimukset voidaan tehdä samalla kertaa. Yleensä palveluneuvojamme käyvät samalla käynnillä tekemässä kaikki sopimukset ja suunnittelemassa tarvittavat johtoreitit.

Sähkönmittauskeskuksen voi hankkia sähköurakoitsijalta, joka asentaa keskuksen joko tilapäiselle tai lopulliselle paikalle. Tässä yhteydessä voidaan sopia myös työmaakeskuksen vuokraamisesta Verkko Korpela Oy:ltä. Sopimukset voi luonnollisesti tehdä myös konttorillamme Kannuksessa tai palvelupisteissämme.

LIITTYMÄN SIIRTO

Kiinteistön myynnin tai luovutuksen yhteydessä liittymä ei siirry uudelle omistajalle automaattisesti, vaan siitä tulee olla maininta kauppakirjassa. Liittymän siirtoa koskeva ilmoitus voidaan tehdä joko konttorillemme tai palveluneuvojillemme. Siirrosta tehdään aina kirjallinen sopimus ja samassa yhteydessä tehdään myös sähköntoimitussopimus.


LIITTYMÄN SUURENTAMINEN

Liittymän kokoa suurennettaessa peritään lisäliittymismaksu. Lisäliittymismaksu on uutta ja olemassa olevaa liittymän sulakekokoa vastaavien hinnaston mukaisten liittymismaksujen erotus. Mikäli rakentamiskustannukset ovat suuremmat kuin liittymismaksujen nykyarvojen erotus, voidaan lisäliittymismaksu alueiden I ja II ulkopuolella periä korotettuna liittymismaksuna.


MUUTOS YKSIVAIHEISESTA KOLMIVAIHEISEKSI

Muutettaessa liittymää 1-vaiheisesta 3-vaiheiseen liittymään, peritään vähintään hinnaston mukainen maksu. Mikäli yksivaiheisen liittymän muuttamisessa kolmivaiheiseksi, keskimääräiset rakentamiskustannukset, ottaen huomioon olosuhteet, ylittävät taulukon mukaisen lisäliittymismaksun, peritään koko kustannus korotettuna liittymismaksuna.


PIENJÄNNITETEHOLIITTYMÄ

Pienjänniteteholiittymissä hinnoittelu on tehopohjaista. Hinnoittelussa on otettu huomioon myös kapasiteettivaraus olemassa olevasta verkosta. Hinnoittelun lähtökohtana on liittymän rakentamisesta aiheutuneet kustannukset.

 

© KORPELAN VOIMA Oy